23 de maig 2011

Sorpresa final a Cerdanyola

Les valoracions en calent no son sempre les més correctes, però si que poden ser bones.

El primer que he de fer, es felicitar a la Carme i al partit dels socialistes per guanyar les eleccions un altre cop, tot i la davallada de més de 2 mil vots que ha tingut. La conseqüència directe es que tinc que pagar-li un sopar al Javi Montes al "Cap i Cua".

La valoració que faig es que PSC i ICV son els més castigats, el PP es el guanyador, seguit de Compromís i ERC. Punt i apart per CiU, que te que reflexionar molt, vist el vist en aquestes eleccions municipals. Si la Consol va punxar, l’Alfons tot i recuperar un regidor torna a punxar per la situació global de país amb CiU a l'alça.

Els meus pronòstics s’han anat a norris, el Toni no pot guanyar i poder sigui hora de buscar altres opcions, perdre 4 regidors pot ser un gran revés. La Carme aguanta com la més votada, tot i perdre 3 regidors. El Manel es consolida com la sorpresa més esperada, i les altres dues grans sorpreses positives son; el Carles Escolà amb 2 regidors i 1.875 vots i l’Helena amb 2 regidor i 1.486 vots, entren amb força a l’Ajuntament.

El resultat tant variat, ens col·loca amb una situació complicada per crear un govern potent i majoritari. Per la dispersió de les opcions i les possibilitats que es poden plantejar en un futur proper, o poder es el moment de crear un gran pacte per Cerdanyola que defineixi un full de ruta clar i transparent, que permeti la governabilitat els propers 4 anys.

Menció especial a Bellaterra a qui també vull felicitar per el gran resultat del Ramon i la feina feta a Bellaterra per GxB, desprès de la guerra bruta que s’ha fet per part d’alguns partits com CiU, que finalment els ha passat factura.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada