8 de jul. 2011

Escac i mat, Alfons

Era evident que Convergència diria NO a l’entrada del PP al govern de la ciutat, la falta de visió d’un líder poc hàbil i tolerant, a fet entrar la política local en un carreró sense sortida, i si res no canvia en els propers quatre anys vista, la ciutat estarà orfe d’esperança en un temps que necessitem d’un govern fort, que afronti els grans reptes i necessitat de futur de la nostre ciutat amb valentia política, era l’hora de fer net i començar a treballar pel màxim consens possible en els grans temes de ciutat i gràcies a l’Alfons s’ha fet tot el contrari.

No es de rebut i poc hàbil el que ha fet l’Alfons, al igual que no ha fet passat per l’assemblea l’entrada de CiU en un govern amb el PSC en minoria desprès de la renuncia d’Esquerra, un tema força important i rellevant, i que es va comentar en l’assemblea abans del ple d’investidura de la Carme Carmona. Tampoc has informat i sotmès a votació de l'assemblea l’organigrama o les responsabilitats dels regidors de CiU en el govern amb PSC, cosa força important ja que també es va comentar en l’assemblea mencionada, (la importància del pes de CiU en el govern). Per tant son moltes les decisions important i estratègiques que s’han pres a espatlles de l’assemblea conjunta de CiU. Perquè ara vols passar per l’assemblea l’entrada del PP al govern proposada per PSC? Quins interessos hi ha per fer-ho ara? Vares mesura el resultat i les conseqüències de fer-ho? La sensació que tinc es que tornem anar al notari i el pitjor de tot es que hem quedat retratats com els excloent, no tant sols del que representen políticament el PP que podríem estar o no d’acord, si més no pels 3.916 Cerdanyolencs que els varen votar. Poder aquest paper l’hi tocava fer al PSC o el plantejament tindria que haver estat un altre. Volem ser-hi en un govern PSC-PP? I retirar-nos abans, les formes son important i els temps de fer-les encara més.

La veritat es que no se qui t’ha assessorat novament Alfons, penso que has tornat a relliscar un altre cop, ja t’ho vaig dir l’altre cop, que les declaracions d’intencions que vas fer respecte el PP no calien fer-les i que en política no podem tancar-nos portes gratuïtament, que ens podia passar factura i ara es torna en contra. Penso que son masses les relliscades per tant poc temps com a cap de llista i màxim responsable polític de CiU a Cerdanyola, aquesta última pot ser el teu escac i mat polític a Cerdanyola.

8 comentaris:

  1. Comença a ser moment de plantejar-se si Convergència i Unió han de seguir plegats. Potser el sector catalanista d'unió no te prou força però la impressió global és que UDC son més propers al PP que a CDC. Sense mencionar el mal que personatges com Núria de Gispert fan a Catalunya i als Catalans, sobretot davant d'Espanya.

    ResponElimina
  2. La línea que separa a Unió (partit democristià, català i federalista) del PP (partit conservador, españolista i centralista) és en alguns aspectes prima però, no per això és menys real. Cal que no ho oblidem.
    Per altra banda, el que més separa a Cerdanyola Convergència d'Unió no és una línia; són les actituts.

    ResponElimina
  3. Penso que son molts els que no entenen el potencial i força que te CiU com una coalició electoral de dos partits diferents, i en el cas d’Unió molt marcat ideològicament, es per això que es difícil que unió es sortí del guió.

    Com comentes, si que estem ideològicament propers al PP, no ens podem amagar d’això. L’única diferencia al meu entendre molt important o fonamental, es la procedència del partits. Nosaltres som Catalans i defensem Catalunya com una nació (un altre tema es l’encaix actual i la forma de fer-ho dins d’un estat Espanyol) es una qüestió d’equilibri entre la realitat i la ficció al meu entendre d’altres opcions.

    Tornant a CiU som dos partits independents que tenim la capacitat d’anar plegat dins d’una federació (un invent que personalment no feia falta) la coalició electoral era suficient, sempre que cada un assumís el seu rol dins la mateixa. Es aquí on molts militats de CDC no han entès què és CiU, i la seva gran lluita interna a estat arraconar unió o la gent d’unió per intentar controlar la marca electoral CiU, un fet que sorprèn vist des d’Unió. Perquè volen la marca Unió? si no combreguen amb l’ideari polític e ideològic del partit. Tot això a Cerdanyola s’incrementa una mica més, si tenim en compte que la gent actual de CDC està a les antípodes del missatge polític d’Unió, es per això que no podem aprofitar el potencial real que te CiU arreu. Jo sempre he torbat a falta un sector moderat, lliberal, i obert a CDC de Cerdanyola, que poguí gestionar equilibradament la situació de compartir l'espai, i aprofitar el gran potencial que te la marca CiU a Cerdanyola.

    Personalment crec que No son les actituds, son els fets! els que separen més que uneixen actualment a Cerdanyola.

    ResponElimina
  4. Com he dit abans sí que Unió s'apropa al PP en alguns aspectes ideològics però no és el mateix. Et falta dir que Unió defensa un plantejament social-cristià força progressista sense renunciar els valors que creiem fonamentals per la societat cosa que els "democristinas de fora de Catalunya", sota el paraigües del PP, gairebé no poden fer. També cal remarcar que Unió és un partit català que no cerca el sobiranisme però sí un encaix més just i un reconeixement nacional dins d'Espanya; no som un simple "regionalisme" cosa que ens diferencia molt del PP.
    Finalment, tens raó: el problema de la federació a Cerdanyola és la prepotència barrejada amb la incompetència d'un sector convergent. Dit aixó, també és cert que dins Convergència hi ha gent molt correcta que, de fer un pas endavant, podrien remuntar tant el seu partit com la federació.

    ResponElimina
  5. Per què no us presenteu per separat i demostreu els vostre potencial electoral i social a Cerdanyola, Catalunya i Espanya?

    ResponElimina
  6. En realitat estàvem reflexionant sobre altes temes. I la pregunta que vosté planteja ja sap que només es pot respondre a nivells jeràrquics molt més elevats. Lamento no poder-lo orientar millor.

    ResponElimina
  7. Per suposat que no som el mateix el PP i Unió, penso que les diferencies son prou visibles i evidents. Bona part de les diferencies les trobem en les ponències de l’últim congres d’unió, un llibre de ruta clar i directe, per no entra en les valoracions personals del nostre líder, que te una visió extraordinària de l’espanya actual que necessita i la política que s’ha de fer. Poder aquí i parlant del Durant l’hi podria fer un petit retret en quant a l’ambició de consolidar el projecte de Unió com a tal, ja que s’ha diluït molt dins de la federació i ara ens passa una mica el que venim parlant, la incomprensió de CDC al projecte comú de CiU gràcies a la generositat d’unió.

    Sobre si tenim força o no, son moltes les veus a favor de trencar, especialment a les bases o a nivell local, les matemàtiques juguen a favor, si per assolir un lloc necessitem uns 2 mil i pico vots, amb un projecte clar com el que pot oferir Unió molt diferenciat del que ofereix actualment CDC a Cerdanyola sols fan falta mil i pocs vots i ja tenim el primer regidor. A Cerdanyola en totes les llistes de CiU sempre s’ha volgut arraconar a unió en un tercer o quart lloc, poder per por o per un mal entès acte de força, qui ho sap?

    El que si que he de dir, es que dels cinc primer de la llista, per currículum no hi ha color de qui era el més preparat, penso que es hora d’obrir portes i creure amb el potencial d’unió dins o fora de la federació local.

    A nivell nacional o estatal es un altre tema, i tant CDC com UDC tenen clar que les llistes tenen que ser al 50% entre els dos partits i això es el que fa gran i potent CiU.

    ResponElimina
  8. Jo us diria que Unió pateix actualment la mateixa incomprensió que va patir en el seu moment la Lliga.
    No sé si vosaltres hi estarieu d'acord en que podria assimilar-se la imatge de Duran a la de Cambó (cadascú dins el seu context històric)

    ResponElimina